Koningin Máxima opent Musis

Vrijdag 12 januari heeft koningin Máxima het geheel vernieuwde Musis geopend door met een gongklepel op de tamtam te slaan (foto door Rob Voss). Tegelijkertijd stegen honderden ballonnen op achter het podium. Voorafgaand aan dit officiele moment werd koningin Maxima door gastheer Hans Verbugt en gastvrouw Gijsje van Honk rondgeleid door Musis. Tijdens de wandeling werd uitleg gegeven over de nieuwbouw, in de Muzenzaal heeft slagwerkgroep Kaboem een optreden verzorgd. Hierna verplaatste het gezelschap zich naar de Parkzaal waar het Gelders Orkest onder leiding van dirigent Per-Otto Johansson A Cuban Ouverture van George Gershwin speelde. Aansluitend kwamen 150 schoolkinderen op het podium en zetten zacht een rap in. Bekijk hier het verslag van omroep Gelderland.

Deel deze paginaBekijk de webcams