Musis Sacrum valt in de prijzen

Op vrijdag 18 mei werden in de voormalige Bijlmerbajes de prijzen uitgereikt voor het BNA Beste Gebouw van het Jaar 2018. De Vakjuryprijs, de Volkskrant Publieksprijs en categorieprijzen werden uitgereikt op de plek waar het energieneutrale Bajes Kwartier zal verrijzen. Wij waren met 2 projecten, MFC Doelum in Renkum en Musis Sacrum in Arnhem bij 9 genomineerde projecten.

Musis Sacrum, ontworpen door van Dongen – Koschuch architects and planners, won de eerste prijs in de categorie Identiteit & Icoonwaarde. Volgens de jury is het een geweldige zaal, in maat, in sfeer, met als bonus het venster naar het park (een prachtige vondst). Musis is een eigentijds antwoord op de monumentaliteit van het verleden, dat een nieuw beeld in de stad brengt, een nieuw geluid laat horen en waarin een nieuwe energie voelbaar is.

Een dag eerder won Musis ook al de Heuvelinkprijs. Deze Arnhemse architectuurprijs wordt tweejaarlijks uitgereikt voor het beste nieuwe gebouw in de stad.

Deel deze paginaBekijk de webcams