MECC Maastricht definitief gegund!

Gisteren hebben wij het mooie nieuws ontvangen dat de herontwikkeling van het MECC definitief gegund is aan Mertens Bouwbedrijf. Als één van de belangrijkste beurs- en congrescentra in Nederland geniet MECC Maastricht (Maastricht Expositie & Congres Centrum) een goede internationale positie door onder meer zijn strategische ligging in de driehoek Nederland-België-Duitsland. In het MECC worden 200 (internationale) beurzen, congressen en evenementen per jaar georganiseerd, zoals kunstbeurs TEFAF Maastricht, Jumping Indoor Maastricht en InterClassics Maastricht. Het complex levert economisch een grote toegevoegde waarde aan Maastricht en de regio. Om zijn goede reputatie en concurrerende positie te behouden ondergaat MECC de komende jaren een ingrijpende herontwikkeling naar ontwerp van Cepezed. Bij de modernisering en uitbreiding van het complex zijn functionaliteit, doelmatigheid, goede logistiek en duurzaamheid leidende thema’s. Het nieuwe Brightlands Meeting Point vormt straks een belangrijke uitbreiding van de Expofoyer, de vergader- en congresfaciliteiten en de horeca aan het Forumplein. Andere onderdelen in de herontwikkeling betreffen de vernieuwing van het congrescentrum met de twee auditoria, de revitalisering van de Forumpassage en de entreezone. De bouw start naar verwachting in juni 2019 en de oplevering staat gepland voor begin 2021.

Persbericht MECC

Deel deze pagina

Tags:
,


Bekijk de webcams