Mertens Bouw | Duurzaam
15259
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15259,,qode-title-hidden,vss_responsive_adv,vss_width_768,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,transparent_content,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN (MVO)

Als bouwbedrijf voelen we een grote verantwoordelijkheid voor de omgeving waarin we onze gebouwen ontwikkelen. MVO gaat voor ons veel verder dan het werken met FSC-hout, het is oprechte aandacht besteden aan mens en milieu. Alleen zo kunnen we de wereld elke dag een klein beetje mooier maken.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen begint met bewustzijn: welke negatieve invloed heeft mijn handelen op de wereld om me heen en hoe kan ik die impact beperken? Intern besteden we hier veel aandacht aan en zoeken we steeds naar nieuwe manieren om minder energie te verbruiken, slimmer met afval om te gaan en bedrijf breed zo duurzaam mogelijk in te kopen. Regelmatig betrekken we ook onze partners en opdrachtgevers bij onze duurzaamheidsambities. Een mooie basis voor een positieve en langdurige samenwerking.

De ISO 14001-certificering is voor een bouwbedrijf van onze omvang best een opgave. We zijn er dan ook trots op en willen hem hoe dan ook behouden. Niet voor het certificaat aan de muur, maar omdat we het belangrijk vinden om de milieubelasting continu verder te beperken. Om dit te realiseren is er een milieuaspectenregister opgesteld, waarin milieubelastende activiteiten zijn bepaald. Dit register wordt jaarlijks beoordeeld, waarbij ook gekeken wordt naar nieuwe technische ontwikkelingen en wijzigingen in het kader van wet- en regelgeving. Vanuit deze beoordeling worden jaarlijks nieuwe doelstellingen en actieprogramma’s opgesteld.

We onderschrijven de duurzame uitgangspunten van BREEAM en weten precies waaraan uw project moet voldoen om een BREAAM-NL keurmerk te behalen. Door certificering met BREEAM-NL kunt u aantonen hoe duurzaam uw project daadwerkelijk is. Aandacht voor BREEAM is niet alleen beter voor milieu en gezondheid, het helpt bij het terugdringen van de operationele kosten en heeft een positief effect op de waarde van een gebouw. Bovendien zijn er met de MIA/Vamil-regeling ook nog eens investeringsvoordelen te behalen.

Bij Mertens werken we elke dag met veel plezier en dat gunnen we iedereen. Voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is de uitdaging extra groot om leuk, zinvol en passend werk te vinden. Als founder van Konnekt’os maken wij ons daar sterk voor. Konnekt’os is het MVO-platform van Midden-Limburg. Werkgevers en ondernemers werken samen om juist mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt in Midden-Limburg een helpende hand bieden.

Het bouwvak leer je in de praktijk en wij helpen de nieuwe generatie bouwers graag aan de nodige ervaring. Er zijn continu meerdere stagiaires actief op onze bouwplaatsen en veel daarvan komen ook bij ons in dienst. De aanwas van jonge vakmensen is van essentieel belang voor ons bedrijf en we investeren sterk in talentontwikkeling. Dat biedt ons meteen de mogelijkheid om alle ervaring die binnen Mertens aanwezig is over te dragen en te behouden voor de toekomst.

Onze mensen gaan voor alles en we doen er alles aan om hun veiligheid en gezondheid te waarborgen.

Bekijk de webcams