De identiteit van Mertens Bouwbedrijf

Kernwaarden

Plezier

De eerste kernwaarde van Mertens Bouwbedrijf is plezier. Het is een toegevoegde waarde voor de werknemer en de klant. Wij geloven dat een goede werksfeer bijdraagt aan een laag verzuim én verloop binnen de organisatie. Door het afwisselende werk blijft iedereen gemotiveerd en uitgedaagd. De fijne collega’s, goede cao, leuke feestjes en borrels ondersteunen deze kernwaarde. Maar ook de kleine dingen zoals de ‘vlaaimomentjes’, de middagwandeling en de frietdag maken het extra gezellig op de werkvloer. We gunnen deze werksfeer niet alleen aan eigen mensen, maar aan iedereen. Voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is de uitdaging extra groot om leuk, zinvol en passend werk te vinden. Als founder van Konnekt’os maken wij ons daar sterk voor. Konnekt’os is het MVO-platform van Midden-Limburg. Werkgevers en ondernemers werken samen om juist mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt in Midden-Limburg een helpende hand bieden.

Openheid

In onze organisatie hanteren wij een holacratie-model. Hiermee neem je dus afstand van traditioneel top-downmanagement en wordt de autoriteit verdeeld over alle medewerkers in de organisatie. Iedere medewerker is in principe ‘manager’ van zijn eigen rollen en draagt de volledige verantwoordelijkheid voor het functioneren hiervan. Door deze werkwijze wordt er wederzijdse waardering, respect en interesse getoond. Door middel van interne mededelingen wordt er zoveel mogelijk informatie gedeeld binnen de organisatie, waardoor iedereen goed op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen. Elke maand wordt er een maandkalender op het kantoor, de staalconstructie, de bouw en via het online platvorm Polaris weergegeven. Op deze kalenders staan verjaardagen en een cartoon van Lee & Sten. Deze cartoon heeft als doel het personeel te motiveren en om bewust bezig te zijn met onderwerpen zoals; veiligheid, netheid, imago etc. Mertens Bouwbedrijf maakt 2 keer per jaar het ‘Walburgnieuws’. Dit is een krant gemaakt door eigen personeel. Deze krant wordt thuisgestuurd naar al het personeel en op Cobra geplaatst. Hier worden nieuwsitems en enkele humoristische teksten in gedeeld. Alle teksten worden aangeleverd door eigen personeel, waardoor er veel herkenbaarheid is. Om al het personeel te betrekken met de ontwikkelingen van Mertens Bouwbedrijf wordt er 2 keer per jaar een bedrijfsvergadering gehouden. Hier worden onder andere algemene cijfers gedeeld, geëvalueerd en de toekomstplannen besproken.

Innovatie

Mertens Bouwbedrijf bouwt met ervaring en traditie. Ondanks jarenlange tradities blijven we ook innoveren. Sinds enkele jaren bouwen we met de LEA®N-methode. Hiermee kunnen we sneller anticiperen zonder onnodige ballast. Met deze methode zijn nieuwe toiletten op het kantoor ‘Walburg’ binnen 5 dagen opgeknapt. Voor het personeel heeft Mertens een Arbo keuring op de werf en de bouwplaatsen georganiseerd. Dit om een zo laag mogelijk verzuim te realiseren. Alle personeelsleden van Mertens konden zich hier laten keuren en onderzoeken. 

Nieuwe technologie is niet meer weg te denken. Mertens heeft eigen VR brillen. Deze worden ingezet op open dagen, maar ook om opdrachtgevers door een gebouw te laten lopen.

Een leuke baan is het halve werk.

Scroll naar boven

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.