SportQube en De Bastei kanshebber Nijmeegse architectuur publieksprijs

De architectuurprijs Nijmegen is een terugkerende prijs die wordt uitgereikt door de gemeente Nijmegen. Negentwintig kandidaten hebben zich aangemeld, waaronder twee door ons gerealiseerde projecten.  Help jij mee door je stem uit te brengen?

Stemmen kan via deze link. Je kunt op 3 projecten je stem uitbrengen, dus stem in ieder geval op nummer 7 De Bastei en op nummer 22 SportQube.

 

De Bastei

Het gebouw is ontworpen door Van Roosmalen Van Gessel architecten en viel al eerder in de prijzen. Zo won De Bastei in 2019 de prestigieuze Schreudersprijs voor ondergronds bouwen. Het bijzondere museumgebouw op de Nijmeegse stadswal “laat je letterlijk de ondergrond beleven” motiveerde de jury haar keuze toen. Naast de publieksprijs is De Bastei ook nog in de race voor de architectuurprijs 2019 die door de vakjury wordt toegekend en voor de duurzaamheidsprijs.

 

SportQube

Het sportgebouw is ontworpen door LIAG architecten, en in het afgelopen jaar uitgegroeid tot een bruisende broedplaats van toptalent en recreatieve sporters. Door het open karakter van het gebouw kunnen voorbijgangers ook vanuit buiten de activiteiten binnen volgen. Het expressieve gebouw heeft een glazen plint en is gelegen op een talud bedekt met gras. Daarboven ‘zweven’ de gouden volumes. De accommodatie weerspiegelt het hoogst haalbare voor de sporters: zij gaan voor de hoogste tree op het podium en dus voor goud.

 

Deel bericht:

Recent nieuws

DSC_4657
Parkmanagement Magical Mystery Tour bezoekt werf Mertens Bouwbedrijf
Jaarlijks organiseert parkmanagement Weert de Parkmanagement Magical Mystery Tour. Bij parkmanagement aangesloten ondernemers bezoeken in...
GvdH-5
Greep naar de Hoorn 2023
Dit jaar vond voor de 26e keer de Greep naar de Hoorn plaats. De Greep naar...
U19006zzzzzzzzzd
Construsoft BIM award 2023 uitgereikt
Op 11 juli werd door Kristiaan Flierman van Construsoft en Hans Hendriks van de BIMspecialist,...
Scroll naar boven

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.