SportQube en De Bastei kanshebber Nijmeegse architectuur publieksprijs

De architectuurprijs Nijmegen is een terugkerende prijs die wordt uitgereikt door de gemeente Nijmegen. Negentwintig kandidaten hebben zich aangemeld, waaronder twee door ons gerealiseerde projecten.  Help jij mee door je stem uit te brengen?

Stemmen kan via deze link. Je kunt op 3 projecten je stem uitbrengen, dus stem in ieder geval op nummer 7 De Bastei en op nummer 22 SportQube.

 

De Bastei

Het gebouw is ontworpen door Van Roosmalen Van Gessel architecten en viel al eerder in de prijzen. Zo won De Bastei in 2019 de prestigieuze Schreudersprijs voor ondergronds bouwen. Het bijzondere museumgebouw op de Nijmeegse stadswal “laat je letterlijk de ondergrond beleven” motiveerde de jury haar keuze toen. Naast de publieksprijs is De Bastei ook nog in de race voor de architectuurprijs 2019 die door de vakjury wordt toegekend en voor de duurzaamheidsprijs.

 

SportQube

Het sportgebouw is ontworpen door LIAG architecten, en in het afgelopen jaar uitgegroeid tot een bruisende broedplaats van toptalent en recreatieve sporters. Door het open karakter van het gebouw kunnen voorbijgangers ook vanuit buiten de activiteiten binnen volgen. Het expressieve gebouw heeft een glazen plint en is gelegen op een talud bedekt met gras. Daarboven ‘zweven’ de gouden volumes. De accommodatie weerspiegelt het hoogst haalbare voor de sporters: zij gaan voor de hoogste tree op het podium en dus voor goud.

 

Deel bericht:

Recent nieuws

WhatsApp Image 2024-04-10 at 09.23.20
Torenkraan bij sportpark Glanerbrook geplaatst
Vandaag is de torenkraan bij het Sportpark Glanerbrook geplaatst. De torenkraan staat midden in de...
tongelreep-01
Pretty Plastic Zwembad de Tongelreep
Bij het project Zwembad de Tongelreep wordt de eerste wand bekleed met Pretty Plastic tegels....
glbr-28
Fijne paasdagen!
Namens alle medewerkers van Mertens Bouwbedrijf wensen wij iedereen hele fijne Paasdagen! Aankomende maandag zijn...
Scroll naar boven

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.