Grondverbetering

Afgelopen maandag zijn de kanaalplaatvloeren van de ijshal op de begane grond, batch 1+2, succesvol gelegd. Kanaalplaatvloeren zijn prefab betonnen vloerelementen met voorgespannen kanalen die gebruikt worden voor grotere overspanningen.

Op dinsdag zijn de kelkvoegen van deze vloeren gestort. Kelkvoegen zijn speciale voegen in betonconstructies, waarbij twee aangrenzende betondelen elkaar overlappen. Deze voegen hebben de vorm van een kelk, vandaar de naam. Ze worden gebruikt om de constructie te versterken en te zorgen voor een goede verbinding tussen de betondelen, waardoor de stabiliteit en duurzaamheid van het bouwwerk worden verbeterd. Kelkvoegen spelen een belangrijke rol bij het voorkomen van scheurvorming en het verzekeren van de structurele integriteit van betonnen constructies.

De sloopwerkzaamheden van de oude entree op niveau 1 zijn bijna afgerond, waarna niveau 0 zal worden gesloopt ter plaatse van de nieuwe ijshal. Momenteel worden graafwerkzaamheden uitgevoerd voor het 50 meter lange bad, waarbij ook grondverbetering plaatsvindt.

In de kleedlokalen van fase 2 wordt momenteel gewerkt aan de afwerking van de wanden. Daarnaast zijn de betonwerkzaamheden van Hendrix bouw in volle gang van zowel de ijshal als het zwembad.

Gisteren is Dirix gestart met het aanvullen met korrelmix voor de grondverbetering. Er moet nog 10% van de put worden uitgegraven waar ook nog grondverbetering moet komen. Sommige plekken worden tot wel 2 meter opgehoogd met grondverbetering.

Het vlechtwerk voor de betonvloer van de kelderbak voor de verstelbare zwembadwand is geleverd en zal maandag worden gestart, met de storting gepland voor donderdag W14. Daarnaast is deze week de schuifpoort geïnstalleerd, zodat deze automatisch werkt. Vorige week zijn er enkele bomen gekapt om meer ruimte te creëren voor de inrit en op de bouwplaats.

 

 

Deel bericht:

Recent nieuws

WBN-18
Bouwvak-vakantie!
  De zomervakantie staat weer voor de deur. Vanaf maandag 22 juli t/m vrijdag 09...
WBN-4
Giel met pensioen
Vandaag 16 juli 2024 is het de laatste werkdag van Giel van Diepen. Giel is...
HP-glanerbrook-5
Hoogste punt bij Glanerbrook
Op woensdag 10 juli werd op de bouwplaats van Sportpark Glanerbrook het bereiken van het...
Scroll naar boven

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.